Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Många coronapatienter har skrivits ut från länets sjukhus

Donald Sandström, Hanna Sjöberg, Alexandra Locking och Peter Gustafsson

Text

Två personer har avlidit i covid-19 på länets sjukhus det senaste dygnet, det meddelar regionen i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen. Samtidigt har 14 coronapatienter skrivits ut från sjukhusen.

– Att den så omtalade kurvan plattats ut betyder inte att vi kan slappna av och börja återgå till vanliga sociala umgängen, säger Maria Palmérus, verksamhetschef på infektionskliniken i Jönköping.

Totalt 56 personer vårdas i dag, torsdag, på länets tre sjukhus, Jönköping, Eksjö och Värnamo på grund av covid-19, vilket är en rejäl minskning. Under det senaste dygnet har 14 personer med bekräftad covid-19 skrivits ut från sjukhusen i Region Jönköpings län.

Antalet patienter som får intensivvård har sedan onsdagen minskat från 19 till 17.

Två personer med bekräftad covid -19 har avlidit på länets sjukhus det senaste dygnet. En av de avlidna var 81-90 år, och en var 71-80 år. Båda två hade underliggande sjukdom.

Annons

Annons

Över 100 patienter har skrivits ut

Sedan coronaviruset började spridas i samhället har över 100 patienter med bekräftad covid -19 skrivits ut från sjukvården i Region Jönköpings län. Det kan ta olika lång tid att bli frisk, men de flesta blir det inom två veckor, skriver regionen i ett pressmeddelande.

På alla covid -19-avdelningar och infektionsavdelningen i Region Jönköpings län skrivs det ut patienter dagligen.

– De allra flesta som vi vårdar för covid -19 blir friska och kan skrivas ut från sjukhuset. Vi har en god vård som fungerar och vi har lyckats växla upp snabbt. De flesta får gå hem efter ungefär en vecka, säger Maria Palmérus, verksamhetschef på infektionskliniken i Jönköping, i en kommentar.

Samtidigt understryker hon att det är viktigt att alla fortsätter följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att vården ska ha möjlighet att hjälpa alla.

– Att den så omtalade kurvan plattats ut betyder inte att vi kan slappna av och börja återgå till vanliga sociala umgängen. Nu måste vi hålla i, säger Maria Palmérus.

Över 2 000 dödsfall

Torsdagens siffror från Folkhälsomyndigheten visar att det sammantaget är 49 personer i Jönköpings län som dött till följd av coronaviruset.

I hela Sverige har 2 021 dödsfall rapporterats fram till torsdagen. 16 755 personer har bekräftats med corona och av dessa intensivvårdas 1 217. Statistiken uppdateras varje dag klockan 14.00.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy