Annons

Annons

Annons

Handboll

Klart: Ung duo förstärker Hallby

Text

Två egna produkter förstärker Hallby Handbolls a-lagstrupp inför kommande säsong.

Didrik Sundelius och Marcus Andersson förstärker Hallby inför kommande säsong.

Hallby Handboll har gjort klart med två nya spelare inför säsongen 2020/21. Egna produkten Didrik Sundelius spelade förra säsongen i Hallbys juniorlag, nu lyfts 18-åringen upp till a-lagstruppen.

Annons

– En intressant spelartyp som är bra på många saker, en allround-spelare som kan spela både vänsterkant och niometer. För sin unga ålder är han även en smart och bra försvarsspelare. Jag tycker det ska bli kul att arbeta med Didrik som kan mycket, målet är nu att nischa sig lite och få till den där riktiga spetsen på en-två saker. Det blir intressant att se hur snabbt det kan gå i en tuffare och bättre träningsmiljö där första delmålet är att utveckla fysiken, säger huvudtränaren Jesper Östlund.

Annons

När Marcus Andersson började på gymnasiet lämnade han Hallby för en flytt till Göteborg, där han representerat IK Sävehof och Önnereds HK. I samband med att 19-åringen nu tar studenten i juni återvänder han till moderklubben Hallby Handboll.

– En Hallbykille vänder hem efter tre år på gymnasiet i Partille. Marcus är en spelare med stor potential, de fysiska förutsättningarna finns där. En stor och rörlig mittsexa som jag tror kommer blomma ut under de kommande åren och bli en ligaspelare på sikt. Redan nu ser jag på träningarna hur mycket små tips och trix han får av både Hedvall (Oskar) och Robin (Svensson) vilket kommer bära frukt både kort och långsiktigt. Första delmålet är även här att utveckla fysiken, säger Jesper Östlund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan