Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Nya chefen: ”En dramatisk tid vi lever i”

Julia Sandwall blir ny avdelningschef för Kultur och bibliotek i Jönköpings kommun.

Annons

Julia Sandwall blir ny avdelningschef för Kultur och bibliotek i Jönköpings kommun, en tjänst som hon tillträder den 11 maj.

– Det är med stor stolthet jag går in i den här rollen och det känns extra gott att få göra skillnad i kommunen där jag växte upp, säger hon.

Julia Sandwall är i grunden musikerutbildad men valde så småningom att vidareutbilda sig för att jobba som projektledare och konsult inom kultursektorn. Mellan 2011 och 2018 arbetade hon bland annat för Kultur och utveckling, Region Jönköpings län, Smålands Musik och Teater och den nationella länsmusikorganisationen Jeunesses Musicales Sverige. 2016 blev Julia Sandwall utsedd till Årets Jönköpingsbo för sitt engagemang i flyktingmottagandet.

Annons

Annons

Senast kommer hon från tjänsten som chef för kultur- och fritidsförvaltningens enhet Kulturproduktion där hon arbetat med att stärka och utveckla både enhet och föreningsliv inom kultursektorn. Julia Sandwall efterträder därmed Johan Gärskog som slutar som kulturchef och blir museichef på Jönköpings Läns museum.

Kultur- och fritidsförvaltningens direktör Mazar Alijevski är glad över att Julia Sandwall är klar som avdelningschef.

– Med Julia får vi en ledare som är strategisk, utvecklingsorienterad, engagerad och med en hel del kulturpolitiska kunskaper i bagaget. Hon har ett värdefullt och brett nätverk lokalt, regionalt såväl som nationellt, Egenskaper och erfarenheter som är värdefulla för att tillsammans med medarbetare och samverkanspartners fortsätta utveckla och säkerställa den goda kvalitén som verksamheten i dag kännetecknas av, säger hon i ett pressmeddelande.

Svåra frågor framöver

Julia Sandwall ser stora utmaningar framför sig, bland annat för biblioteken.

– Det är en dramatisk tid vi lever i, och vi står inför stora förändringar. Kulturen och kulturpolitiken är en spelplats för några av de viktigaste och svåraste frågor som vi har att hantera framöver, säger hon och fortsätter:

– Biblioteken står inför stora samhällsutmaningar då de är ett av våra viktigaste offentliga rum. Här behöver vi skapa en hållbar basverksamhet med utrymme för utveckling och flexibilitet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy