Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Polisen inför valborg: ”Fortfarande förbjudet”

Bilden är från ett valborgsfirande förra året.

Annons

Inför valborg och första maj går polisen ut med en påminnelse om att större samlingar fortfarande är förbjudna, och kommer att upplösas.

– Jag vill påminna inför stundande valborg och första maj att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer fortfarande är förbjudet. Det är med anledning av att vi vill minska smittspridningen och hjälpa sjukvården i deras tunga arbetsbelastning.

Detta säger Kristian Malzoff, operationsledare stab corona i polisregion Öst, där Jönköping ingår, i en informationsvideo från polisen.

Annons

Annons

– Med det sagt, ta hand om varandra, tänk på att hålla avståndet, och passa på att njut av vårvärmen, säger Kristian Malzoff.

Polisen i Jönköping skriver på sin Facebooksida att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med som bryter mot de tillfälliga ordningsregler som utfärdats för att minska smittspridningen av corona kommer att upplösas.

”Börjar det att samlas folk i större grupper i offentliga miljöer går de flesta situationer att lösa genom dialog. Polisen har, som vanligt, en förstärkt bemanning och beredskap inför valborgshelgen, exempelvis arbetar fler poliser än vanligt i yttre tjänst,” skriver de.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy