Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tar stort kliv mot jämställd sponsring

Bilden är ett montage.

Annons

Länsförsäkringar och HV71 har kommit överens om ett nytt avtal där sponsringen fördelas helt lika mellan killar och tjejer.

Länsförsäkringar Jönköping har som ambition att inom tre år ha en helt jämställd sponsring där exakt lika mycket går till tjejer som till killar. En del i det här arbetet är att vara med och stötta föreningar som vill samma sak och som arbetar för ett jämställt föreningsliv.

Nu har Länsförsäkringar och HV71 tecknat ett nytt avtal som innebär att sponsringen fördelas helt jämställt mellan damerna och herrarna.

Annons

Annons

"Ett stort kliv för oss"

– Vi ser mycket positivt på Länsförsäkringars initiativ att vilja se över sitt partnerskap med HV71 med fokus på jämställdhet. Länsförsäkringar är en viktig partner till HV71 och har en värdegrund och en syn på föreningsliv som väl stämmer överens med HV71:s, så upplägget känns väldigt bra för båda parter, säger Johanna Severed, kommersiell chef hos HV71, i ett pressmeddelande.

– Det här är ett stort kliv för oss för att skapa ett jämställt föreningsliv där vi ger exakt samma förutsättningar till både killar och tjejer. Det betyder mycket för oss att HV71 vill vara med på den här resan och att de som länets största idrottsförening tar det här klivet, säger Ida Severin, chef för hållbarhet & kommunikation på Länsförsäkringar Jönköping, i pressmeddelandet.

Samtidigt kommer Länsförsäkringar Jönköping fortsätta stötta HV71:s stora ungdomsverksamhet med bland annat turneringen LF Trophy.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy