Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sjukvårdspersonal tilldelas Stefan Livs SHL-pris

Stefan Liv 2010

Annons

Säsongens SM-slutspel ställdes in på grund av den pågående Corona-pandemin och därför delas Stefan Liv Memorial Trophy inte ut till någon ishockeyspelare i år.

Istället går årets priset till landets sjukvårdspersonal.

Spelarfacket SICO:s ishockeyspelande medlemmar i SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL vill lyfta fram och tillägna årets pris till några av rådande tids mest värdefulla spelare.

Stefan Liv Memorial Trophy säsongen 19/20 tillägnas alla sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som runt om i hela landet jobbar i fronten under den pågående pandemin, det skriver SICO på sin sajt på fredagen.

Annons

Annons

Det var säsongen 08/09 som spelarna i SHL instiftade, tillsammans med SICO, ett årligt pris till SM-slutspelets mest värdefulla spelare, Stefan Liv Memorial Trophy.

Priset delas ut i Stefans Livs namn för att uppmärksamma Stefans förmåga att alltid prestera som bäst när det gällde som mest och även för att hedra honom som den fantastiska människa han var.

Priset tilldelas den spelare som klarat av att prestera som allra bäst under slutspelet och haft förmågan att höja sitt eget spel, gjort sin omgivning bättre och lett sitt lag till vinst på ett föredömligt sätt.

En rad stjärnor har genom åren fått minnespriset, som till exempel förra säsongens vinnare Ryan Lasch, den nuvarande NHL-stjärnan och forna växjöspelaren Elias Pettersson har också vunnit priset, likaså HV71s stjärna Johan Davidsson.

Priset tas emot av förtroendevalda och verksamma i bekämpningen av Covid-19

Vårdförbundets vice ordförande Ann Johansson, Reza Mohammadi, sjuksköterska inom äldreomsorgen Huddinge Kommun, Katja Fogelberg, IVA-sjuksköterska Karolinska Huddinge, Catarina Arnelo, barnmorska Karolinska Huddinge, Lynda Eneh, biomedicinsk analytiker på viruslab Karolinska Huddinge, Linus Gustafsson, röntgensjuksköterska på Bild och Funktion Karolinska Huddinge.

Annons

Priset delas ut av SICOs medlemmar, Jacob Josefsson och Dick Axelsson till vårdpersonal.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy