Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stort pådrag efter brand i garage

Bilden är en temabild.

Annons

Strax innan lunchtid kom ett larm till räddningstjänsten om att det brann i ett garage i Brandstorp. Larmet kom sedan man sett rök välla ut från ett tag i en industribyggnad.

Det visade sig vara en brand i ett bussgarage som var omfattande. Styrkor från Jönköping, Bankeryd, Habo och Tidaholm jobbade tillsammans på platsen för att försöka släcka elden som hotade en hel byggnad.

Efter larmet utrymdes hela byggnaden på personal samt en hel del material. Bland annat kunde man köra ut de fordon som stod parkerade i och utanför den eldhärjade byggnaden.

Annons

Ingen person rapporteras ha skadats. Däremot är det stora materiella kostnader som har gått upp i rök. Räddningsinsatsen inriktades på begränsning och släckning i första hand.

Annons

Vid 13.30 rapporterade räddningstjänsten att man har branden under kontroll och att de öppna lågorna, framförallt från vinden, hejdats. Nu återstår efterarbete och försök att hitta så kallade glödbränder.

Branden misstänks ha startats i ett pentry på andra våningen i byggnaden.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy