Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Misstänkt drograttfyllerist fick bilen beslagtagen

OBS! Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen som beskrivs i artikeln att göra.

Annons

Misstanke om drograttfylleri uppstod mot förare i samband med en rutinkontroll under natten till tisdagen. I samband med kontrollen tog polispatrullen bilen i beslag, detta eftersom föraren har en rad trafikbrott i registret sedan tidigare.

Det var vid 00.40-tiden som en polispatrull stoppade en bilist i samband med en rutinkontroll på E4 vid Asecs. Under kontrollen uppstod misstanke om att föraren var drogpåverkad.

– När vi kontrollerar en förare så kollar vi efter tydliga tecken på påverkan, troligtvis är det så att föraren i det här fallet har påvisat tydliga tecken vid kontrollen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid polisregion Öst.

Annons

Annons

Föraren, en man i 25-årsåldern, fick följa med till stationen för provtagning och förhör. I samband med omhändertagandet beslagtog polisen bilen med stöd av trafikbrottslagen. Åklagare kan nu förklara bilen förverkad för att förebygga fortsatt trafikbrottslighet.

– Föraren har upprepad trafikbrottslighet, det är därför vi kan vidta sådana här åtgärder, säger Thomas Agnevik.

Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy