Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Repris: Regionen gav en lägesbild av coronapandemin

Region Jönköpings län har kallat till pressträff på Rosenlunds vårdcentrum i Jönköping.

Annons

Region Jönköpings län höll pressträff idag klockan 14.30 för att ge en lägesbeskrivning av coronapandemin. Jnytt var på plats och sände live, se reprisen i spelaren ovan.

"Coronapandemin – nuläge och arbetet framåt". Så kallar Region Jönköpings län pressträffen som hålls i Rosenlunds vårdcentrum i Jönköping. Frågan är om platån i smittspridningen är nådd. På Höglandssjukhuset i Eksjö försvinner covidavdelningen från och med onsdagen då antalet inlagda patienter minskar.

Annons

Annons

Samtidigt signalerar vårdpersonal om en fortsatt hög arbetsbörda och som kräver fyra veckors sammanhängande semester i sommar för att kunna återhämta sig.

De som arbetar med covid-19 patienter kräver vidare i ett upprop ett risktillägg och full lön vid sjukfrånvaro.

På plats under pressträffen var Jane Ydman, regiondirektör, Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, Sven Fägerskjöld, tf HR-direktör, Mia Frisk (KD), regionstyrelsens ordförande och Rachel De Basso (S), ordförande i nämnden för Folkhälsa och sjukvård.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy