Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Polisen misstänker brott efter villabrand

Bilden är en genrebild.

Annons

På söndagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Järstorp för att släcka en brand i en villa. De boende lyckades ta sig ut snabbt och klarade sig oskadda.

Polisen misstänker brott och har skrivit en anmälan.

Klockan 19.13 larmades SOS Alarm om en brand i en villa i närheten av Järstorps kyrka väster om Jönköping.

– Vi har haft en brand i bastun på källarplanet i en villa. Vi jobbar på platsen med rökdykare. Vi har släckt ner branden, nu kontrollerar vi att den inte har spridit sig, säger Rickard Wertheimer, inre befäl vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten kom ingen person till skada i samband med händelsen. Däremot fylldes hela källaren i villan med rök, och röken spred sig även till andra delar av villan.

Annons

Annons

– Vi håller på och bryter upp väggar i bastun för att säkerställa att branden inte har gått in i väggarna, säger Wertheimer vid klockan 19.40.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under kvällen för att ventilera ut rök från villan.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det verkar som att man har försökt torka något i bastun och att det sedan har tagit eld. Det pratas om att det handlar om madrasser, säger Johan Hägg, RLC-befäl vid polisen region Öst.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy