Annons

Annons

Annons

Ishockey

Trotjänaren lämnar Dalen för konkurrenten

Text

David Elmgren, som har gjort många säsonger i HC Dalen, lämnar klubben. I stället väntar spel med seriekonkurrenten Tranås AIF.

David Elmgren lämnar HC Dalen för spel med seriekonkurrenten Tranås AIF.

David Elmgren, med HV71 som moderklubb, gjorde sina första framträdanden i HC Dalen säsongen 2010/11 och har sammanlagt gjort åtta säsonger i Norrahammarsklubben.

Annons

Men nästa säsong väntar spel med Tranås AIF för 27-åringen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Annons

– Det känns skönt att målvaktsparet är spikat. David är målmedveten och vill framåt i sin karriär, en spelare som sätter laget i första hand och passar perfekt i vår grupp. Han vill tävla och utvecklas och vinna matcher åt laget. Med David och Daniel (Eriksson) så får vi en perfekt kombination och två väldigt bra målvakter som ska ge oss trygghet och vinna matcher kommande säsong, säger klubbchefen Stefan Fransson till klubbens webbplats.

Även den 21-årige forwarden Joakim Stjern Svensson lämnar HC Dalen. I hans fall går karriären vidare i Kumla HC, som spelar i Hockeyettan västra.

– Förra säsongen blev inte som jag hade tänkt. Jag vill ha en nystart och Kumla är ett ungt lag som vill framåt precis som jag, säger han till klubbens sajt.

Stjern Svensson stod för fem poäng på 32 matcher med Dalen under säsongen som gick. Han var även utlånad till moderklubben Nässjö HC, där han producerade sju poäng på tolv division 2-matcher.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan