Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SDHL 2019/2020

HV-stjärnan uttagen till landslaget

Sanni Hakala under en av årets SM-semifinaler mot Djurgården.

Annons

Hon har sedan tidigare en fast plats i landslaget. Nu har HV71:s stjärnforward blivit uttagen till ett träningsläger, där det finländska landslaget ska spetsa formen inför kommande säsong.

Det finska landslaget i ishockey förbereder sig för kommande hockeysäsong. Som en del i förberedelserna har landslagsledningen kallat till ett träningsläger i Vierumäki mellan 11-15 juni.

Lägret kommer att hållas i två delar, där truppen kommer att delas upp mellan två olika tillfällen. En av spelarna som har blivit uttagen till det senare tillfället, lägret som hålls mellan 13-15 juni, är HV71:s stjärnforward Sanni Hakala.

Annons

Annons

22-årigen var en av de ledande spelarna i det HV71 som tog sig till SM-final under säsongen 2019/20. HV-forwarden satte även nytt personligt poängrekord i SDHL, då hon mäktade med 50 poäng (26+24) på 40 grundserie- och slutspelsmatcher. Sanni Hakala har spelat flera OS och VM för Finland, och har över 100 landskamper på meritlistan.

Tidigare under våren förlängde den finländske landslagsstjärnan sitt kontrakt med HV71.

Morin prisades

På onsdagskvällen gick den första upplagan av SDHL Awards av stapeln. Spelare prisades för sina insatser under säsongen som gick samtidigt som säsongen sammanfattades i sin helhet.

Trots att HV71 vann grundserien i överlägsen stil och att laget vann den enda SM-finalen som spelades gick bara en utmärkelse till en HV-spelare. Det var Sidney Morin som utsågs till årets bästa back.

Priset årets målvakt gick till Lindsey Post, SDE, medan Lara Stalder, Brynäs, blev årets bästa forward. Dessutom blev Luleås finska forward Petra Nieminen utsedd till SDHL:s mest värdefulla spelare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy