Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Vårdavdelning på Ryhov drabbad av corona – nu öppnar de igen

Ortopedisk vårdenhet A är drabbad av coronasmitta, både personal och patienter.

Annons

Efter att läget förbättrats öppnar ortopedisk vårdenhet A igen i begränsad omfattning efter intagningsstoppet. Vårdenheten öppnar med fyra vårdplatser för att sedan kunna utöka. Det meddelar nu Regionen i ett pressmeddelande.

– Vi kommer att fortsätta med dagliga avstämningar tillsammans med smittskydd och vårdhygien för att följa utvecklingen och ha beredskap, säger Jens Christian Larsen som är verksamhetschef på ortopedkliniken.

Bakgrunden är att ett intagningsstopp infördes i onsdags förra veckan och gällde även urologavdelningens vårdplatser som finns på ortopedisk vårdenhet A sedan i början på april.

Annons

Under de senaste två veckorna har 14 patienter testats positivt för corona som vårdas eller har vårdats på Ortopedisk vårdenhet A. Även 14 ur personalen som exponerats för coronasmittade patienter har fått symtom och testat positivt.

Annons

Klinikledningen i samråd med smittskydd och vårdhygien beslutade om intagningsstopp tills vidare.

– Omfattningen av antalet smittade patienter och personal gör att vi vill ha intagningsstopp på avdelningen tills vidare, sa Amelie Magnander specialistläkare på smittskydd och vårdhygien.

Utöver intagningsstoppet har ytterligare smittskyddsåtgärder vidtagits som smittspårning och förhöjt fokus på smittförebyggande åtgärder.

– Intagningsstoppet gällde över helgen, säger Jens Christian Larsen som är verksamhetschef på ortopedkliniken.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy