Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Regionen får ny ekonomidirektör – ”Ett stort förtroende”

Annons

Regionstyrelsen utsåg på tisdagen Maria Berghem från Lundsbrunn till ny ekonomidirektör i Region Jönköpings län. Hon kommer närmast från tjänsten som ekonomichef för Unicare Sverige AB.

– Detta är ett stort förtroende och väldigt spännande och roligt, säger Maria Berghem

– Vi är väldigt glada att kunna hälsa Maria Berghem välkommen som ekonomidirektör till Region Jönköpings län. Det innebär att vi får en person med stor kompetens i ekonomi och kunskap om hälso- och sjukvård i ledningen. Uppgiften är att bibehålla den stabilitet vi har sedan många år, säger Mia Frisk (KD), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande från Regionen.

Annons

Sedan 2016 är Maria Berghem ekonomichef för Unicare Sverige AB, en koncern som driver vårdcentraler. Tidigare har hon bland annat varit controller inom primärvård på företaget Avonova och haft flera tjänster som ekonomichef inom Västra Götalandsregionen.

Annons

– Det är dags för nya utmaningar i livet och jag förstår att jag kommer till en region som är mycket välskött, säger Maria Berghem.

I tjänsten som ekonomidirektör ingår att leda regionledningskontorets ekonomiavdelning med ansvar för ekonomistyrning, ekonomiredovisning och finansförvaltning för Region Jönköpings läns verksamheter med 10 600 medarbetare och en omslutning på knappt 12 miljarder kronor.

– Jag vet att Region Jönköpings län har god ekonomi och att till exempel alla investeringar görs med egna medel. I mitt nuvarande jobb har jag kontakt med ett antal regioner och har en bild av att Region Jönköpings län fungerar väldigt väl.

En allt äldre befolkning och de kostnader som vården för covid-19 innebär utmaningar för sjukvården. Samtidigt vet man inte hur skatteunderlaget kommer att utvecklas framöver, på grund av konjunkturutvecklingen som en följd av covid-19.

– God ekonomi är en förutsättning för en organisations fortlevnad. Jag är helt enkelt intresserad av att analysera siffror och att se hur resurser kan användas för att förbättra verksamhet. Jag tyckte att företagsekonomi och redovisning var väldigt roligt redan när jag läste det på gymnasiet – även om jag ett tag funderade på att bli sjuksköterska, säger Maria Berghem.

Hon tillträder den 31 augusti

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy