Annons

Annons

Annons

Chefredaktör Nikolics krönikor

Nu börjar förändringarna – glöm inte att ladda hem appen!

För första gången under mitt 20-åriga yrkesliv är jag med om att vi vågar satsa på fler journalister ute på fältet. Det kommer att bli bra, skriver Hall Medias ansvarige utgivare Herman Nikolic.

Text

Genom partnerskap på andra områden kan vi tvärtom frigöra resurser till satsningen på lokal närvaro och ge dig mer av spännande lokalt berättande, skriver utgivaren Herman Nikolic.

Annons

För första gången under mitt 20-åriga yrkesliv är jag med om att vi vågar satsa på fler journalister ute på fältet. Det kommer att bli bra, skriver Hall Medias ansvarige utgivare Herman Nikolic.

Sedan några månader tillbaka har Hall Medias tidningar Bonnier som nya ägare. Ägarnas visioner är tydliga: riktigt lokala storys ska locka fler att stötta journalistiken genom digitala prenumerationer på sajt och i app – samtidigt som trogna pappersläsare fortsatt ska få en kvalitativ tidning i brevlådan. För första gången under mitt 20-åriga yrkesliv är jag med om att vi vågar satsa på fler journalister ute på fältet. Det kommer att bli bra!

För att kunna finansiera satsningen på lokaljournalistiken kommer vi att effektivisera och förenkla andra saker. Som en del av nybildade Bonnier News Local kommer vi att dela digitala plattformar och många centrala funktioner med ett 40-tal andra dagstidningar. Till exempel kommer vårt kundcenter att skötas från Örebro medan det digitala utvecklingsarbetet sker i Sundsvall. Vi kommer att samarbeta om mycket – utan att tumma på den lokala journalistiken. Genom partnerskap på andra områden kan vi tvärtom frigöra resurser till satsningen på lokal närvaro och ge dig mer av spännande lokalt berättande.

Annons

Annons

Det vågar jag lova

En hel del av förändringarna kommer du som läsare inte ens att märka. Men ett par saker kommer att påverka dig. I höst kommer vi till exempel att göra en del förändringar av papperstidningens utseende när redigeringen flyttar till Sundsvall. Och redan från i morgon torsdag kommer vi att gå över till nya sajter och appar.

Hallmedia in i ett ännu större sammanhang

När du vill läsa oss på sajten, i appen eller i e-tidningen i morgon möts du av en ny layout - men märker också att allt inte fungerar på samma sätt som förut. Som alltid saknar man först det gamla men du kommer snabbt att vänja dig vid det nya, det vågar jag lova.

Här kommer de viktigaste sakerna för dig som läsare att hålla reda på i morgon:

1.Du måste logga in på nytt om du har inloggning på sajt, i app eller e-tidning. Vill du ha hjälp? Ring vårt kundcenter på 036-304040.

2.Du som har vår app kommer från och med torsdag att mötas av en ren e-tidningsapp utan digitala nyhetsartiklar. Det innebär att du måste ladda hem ytterligare en ny app för att kunna ta del av det digitala nyhetsflödet eller för att kunna få nyhetspushar till din mobiltelefon. Sök tidningens app i Appstore eller i Play.

3.De nya sajterna och apparna kommer även att ha en inloggning där du som kund kan använda BankID. För det krävs att vi har ditt personnummer. Kontakta vårt kundcenter om du har frågor om BankID.

Annons

4.Den nyligen lanserade d-tidningen, som kommer sju dagar i veckan, pausas tills vidare. Anledningen till det är att den är byggd i Hall Medias system och att Bonnier för tillfället inte har någon liknande produkt. Eventuellt kommer d-tidningen tillbaka i ett senare skede men i väntan på den har du e-tidningen alla tidningens utgivningsdagar och sajten/appen som uppdateras dygnet runt.

Annons

Ingen bättre nyhetsservice

Så, då har du fått en liten förhandsinformation om morgondagens nya sajter och appar. Tveka inte att höra av dig till vårt kundcenter om du stöter på patrull av något slag. Och riskera inte att missa viktiga och braskande nyheter - ladda hem vår nyhetsapp det första du gör när du vaknar i morgon. Det finns ingen bättre nyhetsservice än en notis i mobilen med den viktigaste rapporteringen från dina egna lokala journalister.

Läs mer: Han ska leda Jnytt framåt

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan