Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Spiral sattes in av misstag - vården anmäls

Under en pågående gynekologisk undersökning på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en patient en hormonspiral insatt trots att patienten inte ville det. Nu anmäler Region Jönköpings län händelsen för prövning enligt lex Maria.

Bild: Elin Elderud

Annons

En patient skulle genomgå ett tandingrepp under narkos på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och i anslutning till det planerade tandingreppet planerades även en gynekologisk undersökning med provtagning.

I patientens journal noterades att hormonspiral rekommenderats som medicinsk behandling, men patienten hade önskat avstå av andra skäl. Under den gynekologiska undersökningen sattes spiralen ändå in då den fanns med bland de uppdukade instrumenten.

Annons

Annons

Patienten uppger att hormonspiralen har orsakat efterföljande besvär. Spiralen har senare tagits bort, under narkos, på patientens önskemål.

Region Jönköpings län har utrett händelsen, vidtagit åtgärder och lämnar ärendet för bedömning av myndigheten Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy