Annons

Annons

Annons

Blåljus

Långt släckningsarbete efter brand i byggnad - orsaken till branden är oklar

Vid tjugo i åtta på måndagsmorgonen kom ett larm om en brand i en byggnad norr om Svarttorp, i höjd med Kungsbro. Det brinner i en tillbyggnad vid en villa och vid klockan halv elva på måndagsförmiddagen uppger räddningstjänsten att de är kvar på platsen och jobbar på att släcka branden. Orsaken till branden är ännu oklar.

Genrebild.

Bild: Elin Elderud

Annons

Larmet kom till SOS 07.40 och enligt de första uppgifterna var det rökutveckling ur en byggnad, och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

- Vi är på väg dit, tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Vid tio över åtta uppger räddningstjänstens ledningsoperatör att det brinner i en tillbyggnad av en villa.

Annons

- Vi har en brand i en tillbyggnad, det är inte i själva huvudbyggnaden, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Annons

När släckningsarbetet påbörjades fick polis dirigera trafik på länsväg 986, i höjd med branden, eftersom vägen tvingades stängas av. Detta på grund att en slang behövdes dras över vägen.

Vid halv elva på förmiddagen uppger räddningstjänsten att de fortfarande är på plats och jobbar med att släcka branden, men enligt räddningstjänstens ledningsoperatör ska branden vara kvar i tillbyggnaden och inte tagit sig in i huvudbyggnaden.

De boende ska ha kommit ut ur huset och inga personskador har rapporterats. Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen i flera timmar.

Polisen skriver på sin hemsida att det än så länge inte finns någon naturlig orsak till branden och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. När branden är släckt och platsen har svalnat av kommer det göras en teknisk undersökning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan