Annons

Annons

Annons

Fotboll

Första spadtaget i backen – snart har Tenhults IF en konstgräsplan: ”Känns nästan overkligt”

Väntan har varit lång, och arbetstimmarna har varit många – men nu är projektet i mål. Under måndagen togs det första spadtaget till Tenhults IF nya konstgräsplan på Kabevallen.

– Nu kan vi knappt vänta på att allt ska bli klart, säger Rickard Thorsson i Tenhults konstgräsgrupp.

Rickard Thorsson och Mattias Fejes ser fram emot Tenhults IF.s nya konstgräsplan.

Bild: Privat

Annons

Efter att ha arbetet med projektet i ett par år kom det glada beskedet i oktober förra året: Tenhults IF beviljades drygt fem miljoner kronor av Allmänna arvsfonden till en belyst konstgräsplan.

Sedan dess har föreningen arbetet för att få ihop de drygt 2,5 miljonerna som återstod för att få ihop budgeten. Nu är arbetet i hamn, och under måndagen togs det första spadtaget. Om några månader ska en ny fullstor konstgräsplan stå klar på Kabevallen, där b-plan i dagsläget ligger.

Annons

Annons

– Vi har jobbat stenhårt med projektet i flera år och att vi nu börjar närma oss känns nästan overkligt, säger Rickard Thorsson.

Projektet har genomförts i nära samarbete med Smålands Fotbollförbund, Jönköpings kommun och RF Sisu Småland, parter som också har bidragit ekonomiskt. Övriga pengar till budgeten för konstgräsplanen har samlats in från fonder, företag och privatpersoner som har hjälpt klubben att nå den finansiella gränsen.

– Vi är otroligt glada och tacksamma till de som har stöttat projektet på alla sätt hittills. I samband med byggnationen vill vi även bygga ett nytt boll- och materialförråd, men till det saknas medel än så länge. Men med det starka stödet vi har sett hittills från såväl näringsliv som bygden i stort hoppas vi att vi även ska ro det i land så småningom, säger Mattias Fejes, från Tenhults IF:s styrelse.

Tenhults IF räknar med att konstgräsplanen ska vara i drift under vecka 50. Fram tills dess väntar en höstsäsong där klubbens ungdomslag får samsas på en plan.

– Det blir ett pusslande fram och tillbaka med de matcher och träningar som återstår. Men alla i föreningen förstår varför och ser förväntansfullt på att kunna göra en försäsong på hemmaplan till vintern. Konstgräsplanen kommer att underlätta otroligt mycket för alla våra spelare, ledare och föräldrar under vinterhalvåret i framtiden, säger Mattias Fejes och motiverar ytterligare:

Annons

– Nu kommer våra lag att slippa träna inne i Jönköping, vilket förhoppningsvis gör att vi kommer att kunna behålla fler spelare längre upp i åldrarna och dessutom höja kvaliteten. Därtill kommer förhoppningsvis vår redan starka klubbkänsla att öka ytterligare, samtidigt som det innebär mycket positivt för samhället i stort.

Konstgräsplanen kommer sammanlagt kosta omkring 7,5 miljoner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan