Annons

Annons

Annons

Streamingfestivalen 2020

Unik festival ska gynna Jönköpings artister – hit går de insamlade pengarna

Den 29-30 augusti direktsänds Jönköpings stora digitala musikfestival. Vem som helst kan titta på den genom till exempel sin dator eller mobil. De insamlade pengarna ska gå till att anordna fler evenemang på nytänkande sätt.

– Vi går fortfarande på festivalen tillsammans – vi bara gör det i en ny digital form, säger Tina Gardestrand, festivalgeneral.

Festivalen livesänds inifrån Asecs köpcentrum, men platsen är av mindre betydelse. Alla kan ta del av den tack vare det digitala fokuset.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Hanna Sjöberg

Annons

Asecs, Jönköpings kommun och Hallmedia arrangerar tillsammans en livesänd digital festival som sänds den sista helgen i augusti. Asecs är initiativtagare till projektet som kallas #supportyourlocal och under det här samarbetet blir #supportyourlocalmusic.

Själva festivalen sänds från Asecs, där man bygger en studio på ett av taken i restaurangdelen. Dock bjuds ingen publik in till själva platsen, eftersom det är en digital festival som kan ses vart man än är genom mobilen, datorn eller surfplattan.

Annons

Festivalen sänds gratis på Hall Medias plattformar och kan därmed ses av alla som har internetuppkoppling.

– Eftersom andra evenemang är inställda är det här ett sätt at lyfta kulturen och människorna omkring oss, säger festivalgeneral Tina Gardestrand.

Projektgruppen bestämde tidigt att de med eventet ville ge ringar på vattnet och ge fler intuitiva idéer chansen att bli verklighet.

Annons

– För att verkligen stödja den lokala kulturen så har vi bestämt att man ska kunna ansöka om medlen som kommer in från annonsering och stöd från sändningen. Det finns människor som sitter på fantastiska idéer som behöver finansiering, kanske någon som har en briljant, digital idé eller andra sätt för kulturen att leva trots pandemin.

Projektgruppen kommer att se över ansökningarna som kommer in och fördela pengarna.

– Tack vare att det är ett samarbete kan vi även arvodera alla musiker som är med i sändningen. Det är en av sakerna jag är väldigt stolt över. Många människor inom musik och kultur har tappat inkomster. Vi vill visa att vi tar det på allvar och att vi gör vad vi kan tillsammans, säger Tina Gardestrand.

De två akter som får flest tittare och engagemang får en spelning på Ryhov vid ett senare tillfälle.

– Spelningen på Ryhov sker också på ett corona-säkert sätt utomhus, man kan stå i fönster och titta ut eller på behörigt avstånd. Vi vill glädja dels de som jobbar inom vården, som jobbar långa skift och inte alltid syns eller hörs. De gör ett enormt jobb. Och dels vill vi glädja patienter, säger Tina Gardestrand.

Annons

– Det är viktigt att människor engagerar sig och går på festival, även om det är hemifrån via mobil, dator eller surfplatta. Vi går fortfarande på festivalen tillsammans – vi bara gör det i en ny digital form.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan