Annons

Annons

Annons

Streamingfestivalen 2020

Annielle går upp på scenen med sin gitarr: ”Min trygghet”

Den stora digitala festivalen på Asecs närmar sig och det är bara en vecka kvar till den första festivaldagen. En av artisterna som uppträder är Annielle. Hon är uppvuxen i en musikfamilj och dömmer om att en dag kunna livnära sig på just musiken.

- Jag kommer alltid drömma om det, säger Annielle.

Text

Inbäddat innehåll

Annie Kullén växte upp i en musikfamilj och började sjunga som liten. När hon var tillräckligt gammal började hon på musikskola och sedan har hon fortsatt inom musikens värld.

I dag går hon under artistnamnet Annielle.

- De senaste tio åren har jag ägnat åt soloprojektet Annielle. Det är mitt lilla hjärteprojekt, jag skriver mycket av låtarna själv och spelar gitarr, och sjunger, säger Annielle.

- Det är lite singer songwriter, med folkinfluenser kan man säga.

Artisten Annielle är en av de fjorton artister som uppträder på streamingfestivalen på Asecs.

Annons

Annons

Och du både sjunger och spelar gitarr själv?

- Ja, gitarren är min trygghet lite, det är liksom en del av min musik.

För Annielle är musiken väldigt viktigt, och hon använder det som ett sätt att hantera olika saker i livet.

- Musiken betyder jättemycket. I livet är det mycket som tar kraft, och för mig är musik en källa där man får kraft, det är en källa till återhämtning. Ett sätt att bearbeta det som händer i livet, säger Annielle.

Inspireras av det dagliga livet

Till vardags jobbar Annielle som skolkurator på en gymnasieskola och inspirationen till hennes musik kommer mycket från det dagliga livet.

- Det är mycket som kan inspirera, det dagliga livet, de man möter. Vissa saker tar tag i en mer än andra, något man blir glad eller ledsen över kan vara en stor källa till inspiration.

Men, det är inte varje dag som Annielle sitter ner och skriver. Hon beskriver sig själv som en periodare. Det går i sjok.

- Ibland har man mycket inspiration och då kommer flera låtar på samma gång, och ibland går det lång tid innan jag ens rör min gitarr, säger Annielle.

Annielle har inte haft många spelningar under våren, med tanke på coronapnademin. Därför är hon lite extra taggad inför den stora digitala festivalen på Asecs.

- Det är jättekul med streamingfestivalen, och kul att det är i Jönköping. Det ska bli kul att höra de andra lokala akterna också. Jag har gjort några streamingkonserter i vår, men det blir en utmaning utan publik, säger Annielle.

Annons

- Men det blir kul att spela igen, jag har inte gjort så mycket av den varan på ett tag.

I höst har Annielle några fler spelningar inbokade, och hon har mycket material på lager som hon vill släppa.

Annons

- Jag fortsätter att skriva, och planerar att släppa lite nytt. Jag har lite som bara ligger, som inte kommit ut än, säger Annielle.

Vad drömmer du om med musiken?

- Det är klart att jag drömmer om att kunna leva på musiken, jag kommer alltid drömma om det. Även när jag är 90 år på äldreboendet, det är en drivkraft, avslutar Annielle.

Inbäddat innehåll

Vi spelar på streamingfestivalen:

Faith Kakembo

Johan Leidefors

Grand Royale

Högt i tak

Jennifer Boström

Delingo

Live In Color

LECC

Abe Adwar

Trapptoner

Tiffany Lorentz

Annielle

Karl Martindahl

Spring City

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan