Annons

Annons

Annons

Streamingfestivalen 2020

Han slog igenom redan som tolvåring: ”Sen fanns det ingen återvändo”

I dag jobbar Karl Martindahl som artist, musiker och låtskrivare, men karriären drog igång redan när han var tolv år. Och efter en vår med många inställda spelningar på grund av coronapandemin är han redo att uppträda på Jönköpings största digitala musikfestival.

Text

Karl Martindahl är en av artisterna som uppträder på festivalen på Asecs.

Annons

Redan när Karl Martindahl var tolv år slog han igenom med sin egenskrivna låt Philippa, tillsammans med bandet The Flying Eagles från Bankeryd. De turnerade runt i Sverige, och sen var han fast.

– Sen fanns det ingen återvändo, säger Karl Martindahl.

I dag är han 40 år och har en lång karriär bakom sig. Och den är inte slut. Förra året släppte han sin EP Seeds of gold, och nästa EP är redan på gång.

– Det är väl egentligen det jag gör mest just nu, säger Karl Martindahl.

Vad betyder musiken för dig?

– Musik har ju egentligen alltid funnits där för mig, det var min första största kärlek så att säga. Det har varit ett verktyg för berätta historier från djupet, och kanske i viss mån en terapi också. Och musik är något som jag aldrig skulle kunna vara utan, säger Karl Martindahl.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Poprock med inslag av country och blues

Musiken som Karl Martindahl framför tar ett avstamp i 50-, 60- och 70-talet eftersom alla hans stora förebilder är från just den eran. Samtidigt har musiken en fot i samtiden.

– Det är någon slags poprock med inslag av country och blues. Helt enkelt musik som jag själv önskar konsumera, det är det jag får producera, säger Karl Martindahl.

Vad är din musik inspirerad av?

– I stort sett allting i livet har inspirerat mig till att skriva musik, både det höga och det låga. Jag skriver både personlig från egna livet, och ibland ren fiktion. Den senaste EP:n är högst personlig, med texter från samma källa som min bok Den goda skörden, där jag berättar om min resa upp från psykisk ohälsa.

Karl Martindahl är glad för initiativet för festivalen på Asecs. Han tycker det är positivt och inspirerande att någon gör något i en svår tid.

– När jag hörde detta så kände jag det här vill man ju vara med på, säger Karl Martindahl.

På festivalen kommer han uppträda med låtar från sin EP Seeds of gold, och han lovar att bjuda på storytelling i alldeles ljuvlig inramning.

Har du några framtidsdrömmar?

– Egentligen så lever jag redan min dröm. Jag får bo på landet och odla grönsaker, jag får musicera, sprida min musik, vara med på radio, tv ibland, jag lever drömmen. Allt jag som liten grabb såg framför mig och hoppades på har ju slagit in, och jag kan inte vara annat än sjukt tacksam för det.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Vi spelar på streamingfestivalen:

Faith Kakembo

Johan Leidefors

Grand Royale

Högt i tak

Jennifer Boström

Delingo

Live In Color

LECC

Abe Adwar

Trapptoner

Tiffany Lorentz

Annielle

Karl Martindahl

Spring City

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan