Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktör Nikolics krönikor

Herman Nikolic
Häng med i höst, nu satsar vi ännu mer på dig som är prenumerant!

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

”Som prenumerant på JP och Jnytt ska du räkna med att vi är först med nyheterna, att vi är på plats där det händer och att vi i rapporteringen lyfter fram människorna i bygden”, skriver chefredaktör Herman Nikolic.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Jag hoppas att du trots de speciella omständigheterna har haft en skön sommar. På redaktionen har vi inte legat på latsidan. Vi har hållit i gång rapporteringen under ovanligt händelserika sommarmånader, fulla av spännande nyheter men också en sommar som haft sin beskärda del av tragik. Jag tänker närmast på händelsen där en 17-årig Huskvarnabo miste livet efter en knivskärning.  Ett fall som vi kommer att fortsätta rapportera om ända tills en dom är förkunnad. Som prenumerant ska du alltid kunna lita på att vi tar nyheterna till dig, oavsett om det handlar om lokal politik, stolta sportframgångar, nyöppningar på stan eller rapportering kring brott och straff.  

Annons

Annons

Men – nu till det jag vill diskutera i dag. Under tiden som du kanske njöt av svartvinbärssaft och solens strålar har vi på redaktionen också förberett höstens satsningar som ska ge dig som prenumerant på JP och Jnytt ännu mer valuta för dina pengar. 

Sedan några månader är JP och Jnytt en del av Bonnier News som även driver tidningar som DN och Expressen. De nya ägarna stärker våra möjligheter att erbjuda dig som läsare ännu mer och en ännu bättre lokal nyhetsrapportering framöver.  Redan nu kan vi presentera en rad förändringar och förbättringar tillägnade dig som läsare och prenumerant.

Med start från i dag kommer Jnytts och JP:s redaktioner att gå samman för att på Skolgatan 24 bilda en större och starkare redaktion som för din räkning håller blykoll på allt som händer i Jönköping, Vaggeryd, Habo och Mullsjö.

Sajterna jnytt.se och jp.se kommer fortsatt att ha sin egen stil där Jnytt lägger krutet på händelsenyheter, sport och vad som händer på stan – medan JP precis som tidigare har ett ännu bredare innehåll med rapportering om lokal politik, fördjupningar, kultur och debatt. Men vi slutar till exempel med att åka med två team till HV-matcher och att ringa polisen två gånger på samma nyhet. I stället vill vi använda de resurserna till att göra fler nyheter.

Här några av höstens nyheter:

• Vi fördubblar antalet journalister på lokalredaktionerna i Habo, Mullsjö och Vaggeryd. Från att tidigare ha haft en reporter på respektive ort kommer vi nu att ha två. Med start redan i september. Det blir alltså mer superlokal journalistik i tidningen och på sajterna från de kommunerna. Håll utkik!

Annons

Annons

• Vi återinför en ren Huskvarnareporter som ska ha fokus på de östra delarna av Jönköpings kommun (som faktiskt ända in på 1930-talet hade den egna tidningen Huskvarna-Posten). Det gör vi redan från och med i dag.  Huskvarna- och Grännabor, håll utkik!

• Vi börjar nyhetsrapportera dygnet runt. Från och med i kväll kommer Jnytts och JP:s nyhetssajter att uppdateras med händelsenyheter som polisingripanden och olyckor – även nattetid. Nyhetsfanatiker och nattarbetare, håll utkik! 

• Vi ökar vår bevakning av Jönköpingsområdet kvälls- och helgtid. Du ska vara säker på att vi hela tiden har de senaste nyheterna – och att vi snabbt är på plats där det händer. Hör du en siren eller undrar hur mycket folk Lundell drog i Folkets Park? Gå in på sajten och håll utkik!

• Vi satsar ännu på livesport. Under hösten kommer du som prenumerant att kunna se alla JIK:s, Mullsjös och Fagerhults matcher i innebandyns högsta serie på jp.se och jnytt.se. Du kan också följa Assyriskas framfart i division 1-fotbollen. Tack vare våra samarbeten med andra lokaltidningar inom Bonnier News samt Sportexpressen kommer du som prenumerant få tillgång till allt fler matcher med tiden. Dessutom fortsätter JP och Jnytt som tidigare att sända många matcher även ur lägre lokala serier. Sportälskare, håll utkik!

• I oktober kommer papperstidningen att uppdateras med en ny form och layout som ska ge våra pappersläsare en ännu bättre upplevelse när de läser sina lokalnyheter. Håll utkik!

Annons

Oavsett vilken sorts prenumeration du har så kan du ta del av vår utökade service. För dig som är papperstidningsprenumerant vill jag slå ett slag för sajterna och apparna – följ nattrapporteringen, se de livesända sportmatcherna och allt annat som utspelar sig i realtid där. Du har tillgång till allt innehåll – utan någon som helst extra kostnad. Det ingår i din prenumeration.

Annons

Det var en del av det som vi vet att hösten kommer att erbjuda – men lika spännande är det som vi ännu inte vet ska hända. De överraskande och plötsliga nyheterna. Som prenumerant på JP och Jnytt ska du räkna med att vi är först med nyheterna, att vi är på plats där det händer och att vi i rapporteringen lyfter fram människorna i bygden. Det ser din redaktion till.

Vi har våra två nyhetschefer som leder arbetet för att vi ska vara snabbast i det dagliga men också för att ge dig de viktigaste avslöjandena. Med sig har de ett tiotal Jönköpingsreportrar som avhandlar lokal såväl som regional politik, krim, näringsliv, nytt på stan och mer ändå. Vi har fyra tjänster som snabbreportrar på nyhetsdesken – de tar bland annat hand om de blåljusnyheter som poppar upp under dygnets gång. Till det fyra sportreportrar som ger dig det senaste i nyhetsväg, och allt det bästa från topplagens matcher men också nedslag längre ned i de lokala serierna. På foto och tv har vi tre riktiga proffs så att du som prenumerant kan få de bästa bilderna i tidningen såväl som på sajterna, samt se de bästa tv-klippen och mest dramatiska livesändningarna när något stort händer. Vår kulturredaktör håller dig uppdaterad om kultur- och nöjesutbudet i stan och sist men inte minst har vi den politiska redaktören som intellektuellt utmanar oss alla med välskrivna texter om de hetaste diskussionsämnena.

Annons

Men utan er läsare vore det här inte möjligt. Dels för att er prenumeration direkt finansierar den lokala journalistiken men också för att väldigt många av våra nyheter, avslöjanden, ja till och med personporträtten kommer från er läsare som hört av er och tipsat redaktionen. Den relationen vill vi värna och vi kommer att jobba hårt – som sagt, dag som natt – för att fortsatt få ert förtroende. Vi gör det här tillsammans – redaktion och läsare. Så, fortsätt tipsa – det gör din tidning och sajt bättre!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan