Annons

Annons

Annons

Jönköpings kommun kraftsamlar mot självmord under corona

Stefans självmord kom oväntat för familjen – sonen Petter berättar om sorgen och Missing Peoples insats: ”De är riktiga hjältar”

I snitt tar fyra personer livet av sig varje dag. Trots att det är en av de vanligaste dödsorsakerna i flera åldersgrupper är det något det inte pratas om särskilt ofta. En av dem som väljer att vara öppen är Petter Bäck vars pappa tog sitt liv för snart ett år sedan. Något som kom helt oväntat även för dem som stod hans pappa närmast.

– Han var den starkaste personen jag kände, säger Petter.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Privat, Pär Grännö

Annons

Petter Bäck brukar komma till Rocksjön för att sörja sin pappa: "Jag föredrar att vara här hellre än på kyrkogården, på något vis känns det mer nära" säger han.

Bild: Pär Grännö

Nu pågår suicidpreventiva veckan. Då samhället kraftsamlar mot självmorden. I år är temat "bryt isen". Vilket handlar om att våga söka hjälp och att våga fråga sin medmänniska hur den mår. En av de många anhöriga till någon som begått självmord är Petter Bäck, 23. Vi träffar honom på flytbryggan vid Rocksjövallen. Hit brukar han gå för att sörja sin pappa Stefan Bäck och bearbeta det som hänt.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan