Waggeryd tog sin fjärde hemmaseger för säsongen under lördagen. Nu lever kampen om tredjeplatsen på allvar inför sista omgången.

Anton Åkerhag gjorde WIK:s 3–0-mål. Bilden är från en tidigare match.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Martin Andersson

Annons

Waggeryds IK är på väg att göra avtryck som nykomling i division 3. Även fast tåget har gått i jakten på uppflyttningsplatserna så lever kampen om tredjeplatsen i allra högsta grad.

När WIK under lördagseftermiddagen tog emot Klippans Förenade FF hemma på Vaggeryds IP blev det en komfortabel seger. Tidigt i den första halvleken såg Jakob Seifu Kebede och Tim Björnberg såg till att hemmalaget var i förarsätet, och precis innan halvtidsvilan utökade Anton Åkerhag ledningen till 3–0.

Annons

Annons

En bit in i den andra halvleken fastställde Sebastian Andersson slutresultatet till 4–0. Tre poäng, som innebär att WIK nu går upp på 18 poäng – samma antal som nuvarande tabelltrean Hittarps IK fast med sämre målskillnad.

I sista omgången av division 3 SG möts just Waggeryd och Hittarps. WIK-seger där, och nykomlingen kan stoltsera med en tredjeplats när tabellen ska summeras.

Matchfakta. Division 3 Sydvästra Götaland, omgång 10.

Waggeryds IK–Klippans Förenade FF 4–0 (3–0)

Mål, WIK: Jakob Seifu Kebede, Tim Björnberg, Anton Åkerhag, Sebastian Andersson.

Domare: Elias Alkhori.