Annons

Annons

Annons

Jönköping

Onanerande man sågs i närheten av skola – föräldrar uppmanas vara uppmärksamma

En man ska ha onanerat i en skåpbil i närheten av Talavidskolan i Jönköping, efter skoltid. Skolan har skickat information om händelsen till föräldrar med barn på skolan.

”Vi uppmanar er att prata med era barn”, skriver skolledningen i ett meddelande till föräldrarna.

Text: 

OBS! Bilden är en genrebild. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Det är i skolans e-tjänst Vklass som skolledningen på Talavidskolan gått ut och informerat om händelsen. I ett meddelande till föräldrarna står det att en man ska ha setts onanera i en skåpbil i skolans närområde på måndagseftermiddagen. Detta ska ha skett efter skoltid.

”Vi uppmanar er att prata med era barn om vikten att berätta för en vuxen om de skulle observera något”, skriver skolledningen i meddelandet.

Annons

Annons

Skolans biträdande rektor Lina Pantzar-Reilly förtydligar dock för JP och Jnytt att händelsen inte skett inom skolans område.

– Det är en man som har setts onanera, men det var inte på skolgården eller utanför skolan, egentligen var det inte vid skolan, men det var i vårt närområde, säger Lina Pantzar-Reilly.

Hon berättar att det var en privatperson som såg mannen och som därefter kontaktade skolan för att informera om händelsen. Skolan valde sedan att gå ut med meddelandet i Vklass.

– Jag har pratat med utbildningsförvaltningen så vi har följt rutiner för att informera vårdnadshavare, även om det inte skett i direkt närhet till skolan och även om det skett efter skoltid.

Skolans syfte med meddelandet i Vklass var främst att göra vårdnadshavare uppmärksamma på om något barn pratar om att det sett något liknande, och att uppmana till att tala med barnen om vikten att berätta om man råkar ut för något liknande.

Privatpersonen som såg den onanerande mannen ska ha gjort en polisanmälan, enligt de uppgifter som skolan fått. Polisens presstalesperson Åsa Willsund säger dock att hon inte kan hitta en anmälan från händelsen, vilket inte Lina Pantzar-Reilly kan bringa mer klarhet i.

– Det är ingen i skolan som har polisanmält detta, säger Lina Pantzar-Reilly.

Annons

Vad skolledningen vet var det inga elever som såg den onanerande mannen.

– Egentligen är inte skolan involverad i incidenten men vi vill ligga ett steg före om någon elev skulle komma hem och berätta att den sett något, säger Lina Pantzar-Reilly.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan