Annons

Annons

Annons

Flytten av Nobia

Kallt intresse för stormöte online om 600 nya jobb-satsningen – bara 14 personer lyssnade

Jönköpings första digitala samrådsmöte hölls på onsdagen. Mötet gällde det nya området på Torsvik dit företaget Nobia planerar att flytta sin verksamhet från Tidaholm. Endast 14 personer följde mötet online, men formen kommer att användas fler gånger eftersom coronarestriktionerna hindrar fysiska stormöten.

– Vi når en annan målgrupp, men den kanske är lika representativ, säger Anders Samuelsson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden var med på samrådsmötet om detaljplanen för området i Flahult där företaget Nobia planerar att bygga sin nya fabrik. Foto: Elin Elderud, Jönköpings kommun
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Elin Elderud

Annons

Den 4 december 2019 kom beskedet – kökstillverkaren Nobia skulle flytta sin fabrik från Tidaholm till Jönköping. De 600 anställda skulle alla erbjudas att följa med företaget till den nya fabriken som planeras på Torsvik söder om Jönköping. Med den stora etableringen i sikte startade kommunen ett stort arbete som ska bli klart på kort tid. Redan i början av 2021 planerar man att den nya detaljplanen ska ha vunnit laga kraft.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan