Annons

Annons

Annons

Miljöskandalen i Hovslätt

Kommunen vill överklaga domen för miljöskandalen i Hovslätt: ”Motsvarar inte kostnaderna som krävdes av oss”

Jönköpings kommun är missnöjd med skadeståndsdelen i domen om miljöskandalen i Hovslätt och avser att överklaga till hovrätten.

– Beloppet som dömdes ut motsvarar inte kostnaderna för den stora extra arbetstid som krävdes av oss, säger Håkan Strid, miljö- och hälsoskyddschef.

Jönköpings kommun anser att det utdömda skadeståndet efter miljöskandalen på industrin i Hovslätt är för lågt. Kommunen vill nu överklaga tingsrättsdomen som meddelades i tisdags. Foto: Polisens förundersökning
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Förutom fängelse så dömdes den 77-årige företagaren som ansvarade för industrilokalen i Hovslätt även att betala ett skadestånd på 300 000 kronor till Jönköpings kommun och Naturvårdsverket. Ett för lågt belopp sett till vilka kostnader som krävdes i samband med att miljöskandalen upptäckten vintern 2016-2017, anser kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning. Kommunen har däremot fått ersättning för extra materialkostnader och för åtgärder som att de behövde sätta in väktare för att bevaka fastigheten medan saneringsarbetet pågick.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan