Annons

Annons

Annons

Fotboll

Exklusivt: Följ JBK:s drama live här – så blir du Premiumkund för att se kvalrysaren

Text

Kvalfesterna fortsätter på JP och Jnytt. På lördags direktsänds den avgörande kvalmatchen mellan Dagsberg-JBK i Norrköping. Dags för nytt JBK-jubel då?

Bild: Martin Andersson

Annons

Den ena kvalrysaren efter den andra. I lördags livesände JP/Jnytt-sporten Mariebos kvalmöte med Borgeby.
På lördag är det dags igen när Jönköpings BK och Dagsberg möts i den direkt avgörande matchen på Dagsbergsvallen utanför Norrköping, en match som sänds live på JP och Jnytt med start klockan 13.55.

JBK, som gjort en rejäl resa genom seriesystemen de senaste åren, är endast en match från att få spela division III-fotboll nästa säsong.

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Oscar Frändén, assisterande tränare i JBK. Dels är det kul att vi kan avsluta säsongen med en så här viktig match, dels är det jätteskoj att den sänds live.

JBK har så här långt i kvalet besegrat IK Derik med 1–0 och Ljungsbro med 2–1. En match återstår att spela och det räcker med en poäng på lördag för att avancemanget ska vara klart. Samtidigt har Dagsberg också allt att spela för eftersom man vid seger kan gå förbi och vinna gruppen.

Annons

Annons

Starkt av föreningen

– Det här trodde man inte för några år sedan, att JBK skulle vara med och slåss om en division III-plats. Men det är starkt gjort av föreningen att ha tagit sådana kliv att man nu på allvar är med och utmanar, säger Donald Sandström, redaktör på JP/Jnytts sportredaktion.

– Ännu roligare är att vi kan erbjuda våra läsare att se kvaldramat. Det ligger helt i linje med vår ambition att visa mer livesänd idrott.

Matchen kommenteras bland annat av sportredaktionens Tobias Hellgren och kommer att direktsändas på JP och Jnytts sajter för dig som är Premiumkund.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan