Annons

Annons

Bilsport

Framgångar i årets sista tävling

Det gick bra för Jönköpings Karting Clubs förare när SKCC/Grande Finale avgjordes på Åsum Ring i Kristianstad vilket också var den sista tävlingen för året.

Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Neo Rocksjö, Fredrik Andersson och Vilmer Svahn lyckades bäst i sina klasser. Caspian Hagman vann i klassen Junior 125. Uppvisningsklassen Cadetti körde Carl Nellegård i och han tar nästa året klivet upp en tävlingsklass.

I Junior 60 klassen gjorde Vilmer Svahn fina körningar från att få starta sista på grund av tekniskt fel i tidskörningen, men i heat, förfinal och finalen körde han upp sig till en mycket bra 5:e plats i finalen vilket innebar att han hamnade trea totalt i Sydsvenska Kart Champion Cup. Måns Eriksson tog sig också till final.

Annons

Annons

I Junior 125 klassen vann Caspian Hagman finalen och JKC-föraren Enzo Hallman kom på 15:e plats, Felipe Ahlgren på 18:e plats på grund av tekniska problem från att startat på 4:e startrutan i finalen och William Svensson 20:e plats. Caspian Hagman tog segern i Sydsvenska Kart Champion Cupen.

Senior 125 klassen gjorde Neo Rocksjö sin bästa tävling för året där han i tre tuffa heat och två semifinaler där alla tävlande om att få en plats i finalen. Neo startade på startruta 11 av 34 förare i finalen och körde upp sig till en bra 8:e plats, följt av Jönköpingsföraren Caspian Hagman på 28:e plats och Noah Haraldsson fick tyvärr bryta finalen.

Häftigaste klassen KZ2 tävlade Fredrik Andersson och var med i täten från tidskörning till heat och finaler. I finalen tog han till slut 4:e platsen och tog 2:a plats totalt i Sydsvenska Kart Champion Cup som är meriterande.