Annons

Annons

Annons

Hyltena

Han var ensam om att rösta nej till industriområdet vid Lovsjön: ”Jag är mäkta irriterad”

Kommunens egen planavdelningen ville att politikerna skulle vänta med att ta beslut. Men alla utom en av ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden röstade ändå ja till att ge byggaktören positivt planbesked för industriområdet vid Lovsjön.

– Vi ville politisk markera att vi ser positivt på planerna, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Text: 

Christopher Stock (MP) tycker att kommunen bör invänta mer besked om järnvägen innan de tar beslut om planbesked för industriområdet vid Lovsjön.

Annons

Projune Logistik AB, som ingår i Ylab-koncernen, vill bygga ett industriområde som börjar vid industriområdet i Stigamo och sedan fortsätter öster- och norrut in i ett skogsområde strax öster om Lovsjön. De har upprättat avtal med två markägare för att få rådighet över marken. En av markägarna är entreprenören Rune Tedfors. Han har själv kopplingar till styrelsen i Projune Logistik via Johan Aspehof, båda sitter i ett annat bolag tillsammans. Det blir också YLAB som senare ska bebygga området. Att näringslivet själva skaffar och planerar för industrimark, har överlag välkomnats av den lokala politiken eftersom det råder en skriande brist på just industrimark i kommunen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan