Annons

Annons

Annons

Hyltena

Han var ensam om att rösta nej till industriområdet vid Lovsjön: ”Jag är mäkta irriterad”

Kommunens egen planavdelningen ville att politikerna skulle vänta med att ta beslut. Men alla utom en av ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden röstade ändå ja till att ge byggaktören positivt planbesked för industriområdet vid Lovsjön.

– Vi ville politisk markera att vi ser positivt på planerna, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Christopher Stock (MP) tycker att kommunen bör invänta mer besked om järnvägen innan de tar beslut om planbesked för industriområdet vid Lovsjön.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Projune Logistik AB, som ingår i Ylab-koncernen, vill bygga ett industriområde som börjar vid industriområdet i Stigamo och sedan fortsätter öster- och norrut in i ett skogsområde strax öster om Lovsjön. De har upprättat avtal med två markägare för att få rådighet över marken. En av markägarna är entreprenören Rune Tedfors. Han har själv kopplingar till styrelsen i Projune Logistik via Johan Aspehof, båda sitter i ett annat bolag tillsammans. Det blir också YLAB som senare ska bebygga området. Att näringslivet själva skaffar och planerar för industrimark, har överlag välkomnats av den lokala politiken eftersom det råder en skriande brist på just industrimark i kommunen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan