Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

Efter nya uppgifterna – nu överklagas friade domen mot SD-toppen

Åklagaren har överklagat tingsrättens dom i ett mål där EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) friades från misstankar om sexuellt ofredande. Nya uppgifter har inkommit som gör att åklagaren nu har överklagat.

Text: 

Peter Lundgren i samband med huvudförhandlingen vid Jönköpings tingsrätt.

Bild: Robert Eriksson

Annons

I oktober hölls huvudförhandling i målet mot Peter Lundgren från Kulltorp gällande sexuellt ofredande på ett hotellrum i Nacka i mars 2018.

Efter att den friande domen meddelats i Jönköpings tingsrätt den 28 oktober inkom nya uppgifter i ärendet.

Annons

Annons

Förundersökningen har därför återupptagits och åklagaren har överklagat tingsrättens dom. Hon begär samtidigt anstånd med att lämna in bevisuppgift till den 15 januari nästa år.

– Nu kommer vi bearbeta materialet och genomföra ytterligare förhör. Därför begär jag anstånd till den 15 januari, men min förhoppning är att utredningen är slutförd innan dess. Så snart det är möjligt kommer jag att lämna in bevisuppgift till Jönköpings tingsrätt, säger chefsåklagare Maria Sterup.

Åklagaren kan inte lämna mer information under tiden förundersökningen pågår. När åklagaren längre fram kommer att vara tillgänglig för media kommer det att meddelas i pressmeddelande.

TT

LÄS MER: ”Sjukliga minnesförlusterna” blir inte utrett efter friande domen mot SD-toppen Peter Lundgren

LÄS MER: Första orden efter friande domen mot SD-toppen Peter Lundgren: ”Rätten har förstått de politiska motiven”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan