Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktör Nikolics krönikor

Herman Nikolic
Hjälp oss att bli bättre – tyck till om vårt innehåll

Vi på redaktionen har som mål att ge Jönköpingsborna Sveriges bästa lokalbevakning. I höst har vi satsat ordentligt på att göra fler snabba nyheter men också på att granska mer och gräva djupare. Men vi vill bli ännu bättre. Du kan hjälpa oss med det.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

I tider av pandemi tror jag att vi alla extra klart ser vikten av en vass lokal nyhetsaktör som granskar samhällsfunktionerna och rapporterar om det som sker i våra lokalsamhällen - positivt såväl som negativt. Redaktionen på JP och Jnytt består av cirka 35 medarbetare som varje dag går till jobbet för att ge dig så mycket relevant och intressant information som möjligt. Och det förpackat på ett lättillgängligt sätt för att du som läsare ska ha en rimlig chans att bilda dig en uppfattning om hur demokratin, näringslivet, kulturen, sporten och föreningslivet i ditt lokalsamhälle mår i dag - och hur det kan komma att se ut i morgon.

Under hösten har vi satsat ordentligt för att göra fler nyheter men också mer av ambitiösa granskningar som kartläggningen av klankriminaliteten i Jönköping men också stått för en rad väsentliga avslöjanden som när regiontoppen anställde sin egen kusin. Vi har också förstärkt redaktionerna i Habo, Vaggeryd och Mullsjö och återinfört tjänsten Huskvarnareporter. Till det har Jönköpingsborna fått en nattbevakning vilket innebär att vi på jp.se och jnytt.se numera rapporterar alla dygnets timmar. Vi vill helt enkelt ge dig som läsare kvalitetsnyheter nära dig - dygnet runt. Det kan illustreras i de tre enkla punkter som vi vi sätter allra främst.

Annons

Annons

1. Vi ska vara först med nyheterna

2. Vi ska vara på plats där det händer

3. Vi ska ha bygdens människor med i våra publiceringar

Det är tre till synes enkla formuleringar men dessa kräver hårt jobb från redaktionens sida. Det är vi villiga att lägga ner - alla dagar i veckan, dygnets alla timmar. Antalet prenumeranter  på JP och Jnytt har också stadigt ökat sedan i somras och vi har i dag 1 000 fler prenumeranter än i augusti - men varken du eller redaktionen ska nöja sig med det.  Det finns alltid saker vi som nyhetsförmedlare kan göra bättre, ämnen som vi kan rapportera mer eller mindre om. Kanske finns det områden som vi som nyhetsrapportör helt missat och du som läsare skulle vilja se i nyheterna?

Min förhoppning är att vi, redaktion och läsare tillsammans, kan hjälpas åt för att tidningen ska ta nästa kliv. Jönköpingsborna förtjänar Sveriges bästa lokala nyhetsrapportering och du kan dra ditt strå till stacken genom att berätta för oss vad du tycker.

Klicka gärna in här och svara på vår undersökning om vad du tycker om din nyhetsförmedlare. Frågorna tar några få minuter att besvara. Din åsikt är guld värd!

Med vänlig hälsning, Herman Nikolic, chefredaktör Jönköpings-Posten och Jnytt

Tyck till: Klicka här för att komma till undersökningen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan