Annons

Annons

Annons

Ivo:s tuffa kritik mot covidvården

Svidande kritik mot regionens covidvård av äldre – här är boendena som pekas ut i granskningen: ”Det är våra sköraste patienter”

Det finns allvarliga brister i regionernas arbete med att ge vård och behandling till äldre som bor på äldreboende och som drabbats av covid-19. En av fem av patienter fick inte någon individuell läkarbedömning.

Flera äldreboenden inom Region Jönköping omfattas av Ivo:s nationella granskning och regionen får tuff kritik, bland annat för hanteringen av sjuka på Solstickegatans äldreboende.

– Vi tar väldigt allvarligt på det, det är våra sköraste patienter, säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig.

"Lägstanivån är för låg, även under en pandemi", säger Ivos generaldirektör Sofia Wallström. På bilden syns även Mats Bojestig. FOTO: TT.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Under tisdagen presenterade Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sin granskning av covidvården för äldre, en omfattande granskning som rör samtliga regioner i hela landet. I den konstateras allvarliga brister när det gäller vården av äldre personer som bor på särskilda boenden.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan