Annons

Annons

Annons

Gislaved

Ett år sedan Kjäll knivmördades – brodern Stefan om sorgen och fina gesten från SHL-stjärnan: ”Har varit ett jobbigt år”

Det är nu snart ett år sedan som Kjäll Gustafsson knivmördades på restaurang Ströget efter att ha ingripit mot ett pågående rån mot restaurangen. Nu berättar brodern Stefan Citron om saknaden efter Kjäll, minnena, sorgen och den fina gesten och gåvan som elithockeyspelaren Simon Hjalmarsson tog initiativ till.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

”Det har varit ett jobbigt år. Det har gått upp och ner och rätt som det är har man varit lite deppig. Särskilt då det har varit högtider. Kommer någon om pratar om gamla minnen är det jobbigt i några dagar. Nu när han fyllde år i september, han skulle ha blivit 58, då var det lite jobbigt”, säger Stefan Citron.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Julbordet den 14 december 2019 på restaurang Ströget slutade med en tragedi. In på den kontantfria restaurangen stormade maskerade rånare. Kjäll Gustafsson, 57, boende i Halmstad, men med rötterna i Gislaveds kommun, satt till bords och njöt av kvällen. Han var en rättskaffens man och hade ett civilkurage som få andra. Kjäll ingrep när de hotfulla rånarna sökte efter pengar i kassaapparaten och i kassaskåpet. Han lyckades slå omkull en av rånarna, men nästa gärningsman hade en kniv som Kjäll stacks ned med. Hans liv gick inte att rädda.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan