Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktör Nikolics krönikor

Herman Nikolic
Ett varmt tack till våra suveräna läsare – med er hjälp blir vi nu ännu bättre

För några veckor sedan bad vi på redaktionen dig som läsare att göra vår enkät och berätta hur du tycker att vi ska utveckla den lokala nyhetsrapporteringen. Och, oj – vilken respons vi har fått!

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Chefredaktör Herman Nikolic är överväldigad av läsarnas engagemang.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Efter en nyhetsintensiv höst där lokalreportrarna och prenumeranterna blev allt fler samtidigt som vi har gjorde om utseendet på JP:s papperstidning ville vi ha dina åsikter om hur vi ska fortsätta att utveckla vår lokala journalistik. Redaktionens mål är inget att hymla om – vi vill ge Jönköpingsborna Sveriges bästa lokala nyhetsprodukt.

Till dags dato har närmare 1 500 läsare gjort den digitala enkäten. Ni har bland annat sagt er mening om vad vi kan bevaka mer och i många fall även genom fri text gett oss synpunkter, önskemål och nya idéer. Fantastiskt!

Annons

Annons

En tidning speglar ofta sina läsare. I vårt fall passar det bra. Ni är suveräna.

Utöver enkätsvaren har också mängder av läsare hört av sig direkt till mina journalistkollegor och mig via telefon och mejl. Det engagemanget sporrar och inspirerar oss alla på redaktionen. Varje tips och önskemål vägs nu in i det arbete som väntar det redaktionella utvecklingsteamet. Först sammanställs och analyseras undersökningen för att mynna ut i en sammanfattande skriven rapport. Efter det arbetar redaktionen vidare med slutsatserna från rapporten så att läsarnas svar verkligen gör avtryck i nyhetsarbetet i form av nya satsningar. Det ska göra er upplevelse av oss ännu bättre i framtiden.

Till sist: till alla som brytt sig, deltagit och skapat delaktighet – ett varmt tack! En tidning speglar sina läsare. I vårt fall passar det bra. Ni är suveräna – och det ska er tidning också vara!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan