Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Polisen hittade halvt kilo knark på vind – man frias för innehav

Det är visserligen besvärande för en åtalad när över ett halvt kilo amfetamin hittas på vinden vid en husrannsakan, men är inte tillräckligt för att bli dömd för innehav. Den bedömningen gjorde tingsrätten i Jönköping och det gör även Göta hovrätt vars dom nu har fallit.

2019 hittade polien över ett halvt kilo amfetamin på en vind i Jönköping. (Bilden är en temabild, och har ingen direkt koppling till artikeln.)
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: TT

Annons

Polisen genomförde för två år sedan en husrannsakan hos en Mullsjöbo, då bosatt i Jönköping. I mannens lägenhet hittade polisen 110 gram cannabis, 19 gram amfetamin, nära 10 gram kokain och 59 tabletter klonazepam samt 29 lsd-tripper. När polisen letade igenom bostadshusets vind hittade man i det allmänna utrymmet 674,3 gram amfetamin i en gul plastpåse under en ventilation. Senare skickades prov både från amfetaminet i lägenheten och vinden för att jämföra om de kom från samma tillverkningssats, och av ett utlåtande från NFC (Nationellt forensiskt centrum) framgick det att resultaten talade för det.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan