Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

TV: Mystiska objektet på Mullsjös natthimmel kan vara Elon Musks jätteprojekt i rymden – har observerats även på Höglandet

I söndags fångade en Mullsjöbo ett blinkande ljus på kvällshimlen. Nu visar det sig att personer på Höglandet också uppmärksammat fenomenet.

Den senaste månaden har Eksjöbon Sofie Krantz observerat ett mystiskt objekt som rör sig och blinkar på himlen. I sociala medier pågår nu en engagerad diskussion om vad det kan röra sig om.

– Det ser ut som den har en strålkastare åt ena hållet, säger Sofie.

Det flygande föremålet påminner om en stjärna, men rör sig på ett annat sätt över himlen och blinkar dessutom i blått och rött, enligt Sofie Krantz. Rymdintresserade Kjell Ljunggren tror att det kan röra sig om en satellit och en möjlighet är att det kan vara en av de så kallade Starlink-satelliterna, som nyligen skickats upp av rymdentreprenören Elon Musks (till höger) företag SpaceX.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Privat

Annons

En Mullsjöbo filmade ljusfläcken som skiftade i färg i söndags kväll. Hennes son delade då med sig av videon till JP och Jnytt med en förhoppning att få reda på vad det var.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan