Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Trängsel i matbutiker oroar många – länsstyrelsen sätter extra fokus på påskhandeln

När påsken står för dörren kommer länsstyrelsen hålla ett extra öga på matbutikerna. En enkät bland länets invånare visar att nästan varannan person upplever trängsel just på dessa platser.

– I och med påsk när många ska handla blir det mer tillsyn och extra fokus på livsmedelsbutiker, säger Johanna Hänninen, länsstyrelsens tillsynschef för covid-19-lagen.

”Vi har haft livsmedelsbutiker som inriktning i tillsynen sedan start, men nu i och med påsk när många ska handla mat blir det mer tillsyn och extra fokus”, säger Johanna Hänninen, tillsynschef för covid-19 på Länsstyrelsen i Jönköping. Bilden till höger är en arkivbild utan direkt samband med artikeln. Foto: Amir Nabizadeh/TT, Länsstyrelsen
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Efter rapporter om att fler personer än tillåtet enligt pandemilagen besökt Katolska kyrkan i Jönköping vid samma tillfälle har kyrkan fått nya riktlinjer att förhålla sig till. Länsstyrelsen har beslutat att kyrkans verksamhet ses som ”allmän sammankomst” och det får från och med nu vara max åtta personer samtidigt i hela kyrkan, i stället för åtta personer i varje sal som tidigare.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan