Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Yngre vittnar om fortsatta problem med trängsel i matbutiker: ”Frustrerande – kan inte göra mer än att tjata och vädja”

Över hälften av de som svarat på Länsstyrelsens coronaundersökning senaste veckan vittnar om att det råder fortsatt trängsel i matbutiker i och runt Jönköpings kommun. Framförallt är det yngre personer som upplever trängsel – medan äldre tycker att de håller avstånd.
– Vi kan inte göra mer än att tjata och vädja, säger Fredric Jonsson, beredskapsdirektör för Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Fredric Jonsson, beredskapsdirektör för Länsstyrelsen i Jönköpings län, märker att det är en dålig efterlevnad i rådet att handla ensam i livsmedelsbutikerna. han uppger att det är frustrerande att lagstiftningen inte räcker till.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Therese Nilsson, Elin Elderud

Annons

Under förra veckan stack framför allt Värnamo kommun ut i regionens lägesrapport. Där svarar nästan 60 procent att de upplevt trängsel. I kommunerna Mullsjö, Sävsjö, Jönköping, Vaggeryd, Tranås och Habo har strax över hälften av de svarande uppgett att man upplevt trängsel. Övriga av länets kommuner ligger lägre och i botten hamnar Gnosjö kommun där drygt 20 procent upplevt trängsel.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan