Annons

Annons

Annons

McDonalds-tvisten i Huskvarna

Dokument avslöjar: Ansvariga ville ha ”snabb plan” för McDonalds-satsningen – var förberedda på grannilska • ”Låter som en kupp”

Jönköpings kommun förutsåg att det skulle bli reaktioner bland grannar om McDonalds-etableringen på Norrängen i Huskvarna – ändå valde de att inte berätta, avslöjar ett internt dokument. Ansvarige chef hänvisar istället till att man följer en detaljplan som antogs 1966.
– Hade det krävts en dialog med grannarna så hade vi upprättat en, säger Linda Helte, mark- och exploateringschef på Jönköpings kommun.

Ett internt dokument om McDonalds etablering på Norrängen avslöjar att Jönköpings kommun förberedde sig på reaktioner från grannar: "Hade det krävts en dialog så hade vi upprättat en", säger Linda Helte, mark och exploateringschef. FOTO: Pär Grännö/Cecilia Nilsen Palm.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

Jönköpings kommun planerar att besluta om ett bygglov för en McDonalds-restaurang i anslutning till ett villaområde på Norrängen. Nu har närboende reagerat och skarp kritik har riktats mot kommunen efter att grannar varken har informerats om projektet eller fått möjlighet att lämna synpunkter.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan