Annons

Annons

Annons

Jätteköer för pass

Våg av nya passansökningar väntar polisen i Jönköping – ger glädjebesked för den som är orolig: ”Gott om tider att boka”

Antalet passansökningar rasade förra året efter att coronapandemin bröt ut. Men nu börjar ressugna svenskar se ett ljus i tunneln. Det märks hos polisen i Jönköping.

– Vi kommer att se en ökning så fort det börjar släppa upp litegrann, säger Emelie Petersson, tillförordnad gruppchef för polisens reception i Jönköping.

Polisen har under april märkt att fler ansökt om nytt pass jämfört med samma period förra året. Om det blir lättare att resa framöver tror man på en klar ökning av antalet ansökningar. För att möta behovet har passexpeditionen i Jönköping öppnat upp fler bokningsbara tider för en längre tid framöver, berättar Emelie Petersson, tillförordnad gruppchef vid Polisens reception.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Nationellt räknar polisen med att det är omkring en halv miljon pass som gått ut och som inte förnyades förra året på grund av pandemin. Hos polisen i Jönköping halverades antalet passansökningar jämfört med föregående år.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan