Annons

Annons

Annons

Basket

Fritidsnämndens ordförande rycker in när Brahe Basket lagar basketkorgar

Svenska Basketbollförbundet gör en satsning på street basket i sommar. I projektet Nätaktionen siktar man på att sätta upp 1000 basketnät på utekorgar runt om i landet.

Brahe Basket nappade på initiativet och nu pågår arbetet för fullt i Jönköpings kommun – med hjälp av bland andra Henrik Andersson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det här gör jag privat för att jag tycker att det är kul, säger den basketintresserade Andersson.

Henrik Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun är basketintresserad  och hjälper gärna till när Johan Falk och Nenus Jidah kommer med nya nät till de trasiga basketkorgarna på Råslätt.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

”Vi ligger i startgroparna för att kunna göra detta till en kanonsäsong för streetbasket och 3x3. Vi vet att det har varit tungt under hela året men hoppas verkligen att ni kan hitta kraft och energi för att ta vara på det basketsug som finns hos våra ungdomar. Ett konkret initiativ vi vill göra är att sätta upp 1000 basketnät på utekorgar runt om i landet. Ni kan bli hjältar i er stad/stadsdel och göra detta”, skriver Svenska Basketbollförbundet i ett utskick som har gått ut till landets basketklubbar.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan