Annons

Annons

Annons

Försvunna deklarationsblanketter i Jönköpingsområdet

Mysteriet med försvunna deklarationer fortsätter: Fler och fler Jönköpingsbor slår larm • Gör så här om du är drabbad

Nyheten om att flera personer i Jönköpingstrakten inte har fått sina deklarationsblanketter har fått fler läsare att höra av sig i samma ärende. Vad som har hänt är fortfarande ett mysterium, men många är oroliga över vad som kan ha hänt med pappren eftersom de är fulla med personuppgifter.
– I värsta fall är det någon som har tillskansat sig dem. Då blir man fundersam över vad de kan användas till, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på Nationellt bedrägericenter.

Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på Nationellt bedrägericenter, blir fundersam när hon hör om de saknade deklarationsblanketterna. Foto: Anna Medelsson, Lars Hedelin/Polismyndigheten
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Anna Mendelsson, Arkivbild

Annons

Närmare 20 läsare har tagit sig tid att kontakta tidningen för att berätta att även de har blivit utan sina sedvanliga deklarationsblanketter. Läsarna har inga digitala brevlådor och upplever att de har blivit nonchalerade av Skatteverket och Postnord när de har påtalat problemet. Många känner en oro för att deras personliga uppgifter kan ha hamnat i orätta händer.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan