Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Ökad framtidstro bland företagen i Jönköping – sex av tio tror på försäljningsboom: ”Tror att botten är nådd”

Svenskt näringslivs andra konjunkturrapport i år visar att framtidstron hos länsföretagen ökar. Samtidigt hotar både brist på komponenter och kompetens framåt.
– Det är både upp och ner i rapporten, men det känns som att företagen har stor framtidstro. Man tror att botten är nådd och nu blir det bra eller bättre, säger Anna Gillek, regionchef för Svenskt Näringsliv.

”Sverige är det land inom EU som har lägst antal jobb som inte kräver en hög utbildning, så kallade enkla jobb. Vi har väldigt få av dem eftersom det är så dyrt att anställa och det får effekten att de jobben flyttas utomlands. Där har vi ett stort tillväxtproblem framåt”, säger Anna Gillek. FOTO: Christer Gallneby.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Det är drygt 200 länsföretag som har svarat i Svenskt näringslivs senaste konjunkturrapport och i deras svar är det alltså tydligt att framtidstron ökar. Jämfört med konjunkturrapporten som släpptes i februari i år, så är det fler som anger att deras produktion och försäljning har ökat och nästan sex av tio tror på en ännu högre försäljning kommande halvår.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan