Annons

Annons

Annons

Semestra i Småland

Glass i stora lass i Gränna: ”Kul om intresset för glass ökar”

På glassfabriken i Gränna har varje smak en egen historia och ett namn. Som Gubben Rolf, med årets nykomling rabarber.

– Men grundreceptet är det samma. Mjölk, äggula, grädde och socker, säger Anders Ahlenius.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

Lite av jubileum beskriver Anders Ahlenius sommaren. Då är det tio år sedan han och systern Sussi började göra glass.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

I en tid med lokalt mathantverk och små mikrobryggerier har i stort sett varenda kafé eller restaurang sin unika glass. Så var det inte för tio år sedan. Då fanns inte så mycket annat än GB och SIA. En tanke föddes hos Anders och hans syster Sussi, som började göra glass på Kryssets lanthandel i Ölmstad.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan