Annons

Annons

Annons

Vindkraftverk i Mullsjö kommun

Medborgarinitiativ möter kommunpolitiker: ”Vindkraftverken är enormt stora och det är något vi aldrig har sett förut”

Medborgarinitiativet ”Nej till vindkraftspark Ryfors” vill att kommunen ska rösta nej till den planerade vindkraftsparken i Margreteholm vid Stråken. Detta budskap förmedlade gruppen under ett möte med lokala politiker i onsdags. De menar att verken skulle utsätta Stråkenbor för lågfrekvent buller, reflexer i vattenspegeln och blixtljus om nätterna.

– Jag hoppas att politikerna tar till sig av vårt budskap, säger Hans Wangström som företräder ”Nej till vindkraftspark Ryfors”.

Fem av fastighetsägarna längs med Stråken som företräder medborgarinitiativet "Nej till vindkraftspark Ryfors". Hans Wangström längst till höger.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Emanuel Silva

Annons

Under onsdagskvällen bjöd medborgarinitiativet ”Nej till vindkraftspark Ryfors” in lokala politiker till ett möte vid sjön Stråkens östra sida. På andra sidan sjön vill företaget Ryfors Vindkraft AB anlägga en vindkraftspark med nio 250 meter höga verk. Dessa planer vill fastighetsägarna som ligger bakom ”Nej till vindkraftspark Ryfors” att kommunen ska stoppa genom att använda vetorätten.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan