Annons

Annons

Annons

Lördagslistan

Ljungquists lördagslista: ”Det är bara att konstatera – det är en maktfaktor”

På lördagarna listar JP/Jnytt-sportens reportrar det bästa och sämsta, i stort och smått, inom Jönköpingsidrotten under den gångna veckan. Har du synpunkter på listan? Hör av dig.

På lördagarna listar JP/Jnytt-sportens reportrar det bästa och sämsta inom Jönköpingsidrotten under den gångna veckan.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Bildbyrån

Annons

Annie Hegmegi, JSS, poserar med sin guldplakett efter vinsten i damernas SM-final på 100 meter ryggsim. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

1) JSS medaljregn. Simsällskapet från Jönköping fortsätter att briljera på SM-nivå. Flera medaljer under svenska mästerskapets första tävlingsdag i onsdags, flera SM-medaljer på den andra tävlingsdagen – och på dag tre fortsatte medaljfesten. Det finns ingen anledning att tro att JSS-stjärnornas medaljstim skulle upphöra under de två sista SM-dagarna i helgen. Chefstränaren Thomas Salenius berättade för tidningen att klubben, som vanligt, har högt ställda förväntningar och att man siktar på en topp tre-placering i den totala poängställningen över de deltagande SM-klubbarna. Ett klart rimligt mål sett till vad simmare som – och här droppar jag bara några av namnen – Hanna Eriksson, Victor Johansson, syskonen Hegmegi, systrarna Thormalm och många, många fler presterar. Det är bara att konstatera att JSS är en maktfaktor när det kommer till sim-SM.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan