Annons

Annons

Annons

Kålgården

Världsunika satsningen på Kålgården – de gör svampburgare med hjälp av kaffesump: ”Folk är nyfikna”

Kålgårdens svampodling satsar på svampburgare av egenodlad ostronskivling. I den lilla gårdsbutiken vid Kålgårdsparken växer svampen så det knakar i den återvunna kaffesumpen och nu vill ägaren Stefan Lundvall att fler tänker på hållbar matkonsumtion.

— Det här är som ett lokalt kretslopp kan man säga, säger han.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Av kaffesump, som hämtas på restauranger i Jönköping, har Stefan Lundvall skapat sin egen svampodling och ser en ljus framtid när pandemin är över.

Bild: Robert Eriksson

Vid lekplatsen på Kålgården står det två gröna containrar som fungerar som gårdsbutik. Längst väggarna i den ena containern hänger svarta påsar med kaffesump där ostronskivlingen växer och i den andra står Stefan Lundvall och tar emot kunder som vill köpa den egenodlade svampen, glass och annat gott som passar i sommarhettan.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan