Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

Emma Gullstrand missar OS-final – trots uppryckning: ”Gjorde allt jag kunde”

Simhopparen Emma Gullstrand, från Jönköping, slog till med ett monsterhopp i sista omgången – och höll på att landa i OS-final.
Men det fattades en poäng.
– Jag gjorde allt jag kunde, men det räckte inte hela vägen, säger hon.

De tolv bästa hopparna i semifinalen gick vidare till final, Emma Gullstrand slutade på trettonde plats. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT, Pontus Lundahl/TT

Bild: TT

Annons

Det 20-åriga framtidshoppet från Jönköping var dock inte alltför nedslagen.

Snarare gav debuten i Tokyo mersmak inför framtiden.

– Jag tänker redan på Paris 2024 (skratt), det är ju bara tre år kvar. Då ser jag en finalplats framför mig, säger Gullstrand som tog EM-brons i Budapest i maj och efter den framgången togs ut till OS.

– Det har varit helt fantastiskt här och det har gått så mycket bättre än jag hade tänkt.

Annons

Annons

Gullstrand gjorde en stabil hoppning i semifinalen, men utan det där lilla extra och låg näst sist inför sista omgången.

Då kom det planerade lyftet. Hon hade höjt svårighetsgraden på sista hoppet, 2,5 framåt med dubbelskruv, jämfört med i kvalet i fredags.

– Jag bytte mitt sista hopp från en skruv i går till två skruvar i dag just om det här skulle hända att jag behövde lite extra poäng. Det var mitt lilla hemliga vapen. Antingen går allt in eller inte alls. Det hjälpte mig att plocka poäng, synd bara att det var en poäng ifrån, säger hon.

Gullstrand slutade 13:e, en placering från finalen, och med 0,95 poäng upp till tolfteplatsen, den sista finalplatsen.

– Alla mina hopp var sexor, stabilt, och jag kunde ha legat runt sjuor, så jag kunde ha hämtat in ganska många fler poäng, säger hon.

Gullstrand är den första svenska simhopparen som nått OS sedan stjärnan Anna Lindberg satte punkt för sin karriär 2012.

Den 20-åriga svenskan samlade ihop 288,85 poäng. De tolv bästa hopparna av 18 i semifinalfältet avancerade till söndagens final.

De tolv bästa hopparna i semifinalen gick vidare till final, Emma Gullstrand slutade på trettonde plats. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Bild: TT

Annons

Emma Gullstrand. Foto: Pontus Lundahl/TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan