Annons

Annons

Annons

Gruvplanerna i Norra Kärr

Gruvbolagets vd svarar: Det här betyder nya rapporten för Norra Kärr-projektets framtid • ”Vi är optimistiska”

Mer lönsamhet, mindre miljöpåverkan och färre risker.
Det är så Leading Edge Materials planerar att få igenom sitt ”nya” Norra Kärr-projekt. Efter att företaget tvingats tillbaka till ritbordet råder det nu optimism om att klara en tillståndsprövning och få högre acceptans för projektet.
– Egentligen kan man säga att motståndarna till projektet fick resultat för sina protester, för nu har vi åtgärdat riskerna, säger vd:n Filip Kozlowski.

Text

Filip Kozlowski, vd för Leading Edge Materials, menar att bolagets nya utformning av Norra Kärr-projektet minskar påverkan i området "dramatiskt". ”Det har funnits stora frågetecken, men nu är de borta”, säger han. På bilden visas projektets nya, föreslagna utformning jämfört med den gamla (markerat i rött). Foto: Privat.

Annons

Förra veckan presenterade Leading Edge Materials en rapport med flera nya, förbättrade beräkningar för det omdiskuterade Norra Kärr-projektet utanför Gränna. Beräkningar som enligt Filip Kozlowski, bolagets vd, betyder att det nu i stort sett är ett helt nytt projekt som företaget ska försöka genomföra.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jnytt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan